Læs den! Dirk Gently’s Holistic Detective Agency – ep. 67

SPOILER!!!
Jeppe er begejstret og Mads er rundforvirret af Douglas Adams’ bog fra 1985.
Alligevel er der masser at hente, så lyt med! Og pas på spoilere hvis du selv vil danse med Dirk Gently.

Musik: Ketsa “Night Flying”

abvn-square-1536

One comment

 1. Henning Andersen siger:

  Hej Jeppe og Mads

  Personligt blev jeg aldrig “røgtijæ vænder” med hverken “Hitchhiker” eller “Vagn Venligs dekketiv-buro”. Hvilket nok mest af alt drejer sig om noget med præferener ifht humor – eller rettere, og som Theron Ware siger i “Black Easter”, af James Blish: – De fleste mennesker skelner ikke mellem humor og vid”. Og den lårklaskende parodi siger mig egentlig ikke rigtigt noget, og satiren – jammen, egentlig satire findes ikke rigtigt længere; det hele drejer sig om at gøre nar af “nogen” eller af “noget”, uden noget perspektiv ud over det tribalistiske: – For vi ved jo alle (meget) bedre! Og så er vi henne et sted, hvor “Livet er som en barneskjorte; alt for kort og møgbeskidt!” (Life sucks and then you die!)
  Begrebet “Holisme” dækker (don’t state the obvious, Henning!) to forhold: – At Helheden er større end summen af Delene, samt at hver enkelt del Del indeholder Helheden. Og det lyder jo farligt fint og fornemt –
  Men hvis man er enig (med sig selv (Hej, Douglas)) i at “Hele Lortet Er Absurd”, ligger der ingen specifik “sandhed” (eller “budskab”) i det Holistiske Udsagn. Så er det bare sjovt, fordi vi er enige om at ….. det er sjovt! Og ellers kan du rende og skide i havet –
  Alternativt kan man føle sig udenfor, fordi man ikke fatter pointerne, hvilke svarer til nogle småtåbelige studentikose løjer, hvor det verbale er komplet redundant, idet éns relation til gruppedynamikken afhænger af gestik.
  Hvis det er humor – count me out, for jeg har moret mig mere – vid – over Gabriel Garcia Márquez’ “Patriarkens Efterår” (anbefaling) end over noget fra Adams’ skrivemaskine.
  Og kan I så ellers ha’ et godt hjul og et glædeligt hentehår!

  – Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *